Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

YinQi Balance (yin yoga met qi gong en tennis ballen)
ZA 03 november | 10.30-12.00 uur | Dordrecht

15,00


YinQi Balance is Yin Yoga met bewegingen geïnspireerd door Qi Gong en ontspanning van het fascia door het gebruik van tennisballen.

Door je helemaal aan de houdingen over te geven, de zwaartekracht haar werk te laten doen, zal je voelen dat er ruimte ontstaat, letterlijk en figuurlijk.

Het is dan ook het relatief rustige karakter dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar de tijd kunt nemen voor je lichaam.

Het gaat om de flexibiliteit van de gewrichten en het bindweefsel. Als je een zittend beroep hebt, bijvoorbeeld, belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Daardoor verkorten ze.

Bij Yin Yoga laat je de spierspanning los.

Wij beginnen met zachte bewegingen geïnspireerd door Qi Gong om spanning los te laten en om weer thuis te komen in het lichaam. Wij laten de energie weer stromen en het lichaam kan omschakelen in een staat van ontspanning, rust en herstel.

Om zo veel mogelijk spanning los te laten gebruiken wij tennisballen, kussens en blokken. Wij creëren ruimte en leggen de focus op ontspanning vinden in de houdingen.

Je maakt de houdingen je eigen.

Door het beoefenen van YinQi Balance kan je je energie in balans brengen.


 

Informatie + Aanmelden » INTUIT Mindful Ontspannen | Susan Wange

www.mindful-ontspannen.nl
Bekijk Facebook event

Yogastudio op de Kromhout
Kromhout 89
3311RE Dordrecht

Susan Wange
mindful.ontspannen AT gmail DOT com