Effectief leren leren - unieke huiswerkklas voor VO
MA 23 september | 19.30-21.30 uur | Dordrecht

Elke vrijdag avond
0,00 | informeer voor kosten


Onvoldoende resultaten op school? Levert het schoolwerk thuis teveel strijd op?

Dan is het tijd voor een doelgericht traject met een studiecoach. In kleine groepjes (max 5) aan de slag met een bevoegd docent. Naast veel ervaring in het coachen en begeleiden van leerlingen binnen het regulier onderwijs heb ik ook ruime ervaring met stoornissen in het autistisch spectrum en AD(H)D.

Plannen

Het maken van een goede planning is cruciaal om het leerwerk en maakwerk succesvol op tijd af te hebben. Ook helpt het overzicht te houden waardoor de leerling minder stress ervaart en tijd over heeft voor leuke dingen. Het plannen is een basisvaardigheid waar mee gestart zal worden zodra de leerling deelneemt aan de huiswerkklas.

Effectief leren.

In enkele bijeenkomsten gaat de leerling aan de slag met verschillende leer-strategieën om te ontdekken wat er, per vakgebied, het best aansluit. Leren werkt voor iedereen net weer wat anders. Er wordt ondersteund in het toepassen van deze strategie binnen het eigen leerwerk en te evalueren hoe dit is gegaan.

Huiswerk

Een rustige, fijne plaats waar er aan school gewerkt kan worden, met een bevoegd tweedegraads docent om mee te kijken als de leerling er zelf niet uitkomt. De leerling gaat actief aan de slag en wordt positief benaderd. Door het stellen van kleine haalbare doelen blijft de leerling gemotiveerd en wordt de zelfstandigheid gestimuleerd.

Informatie + Aanmelden » Grootmoeder Wilg | Sjanneke Asmawidjaja

www.grootmoederwilg.nl

Krommedijk

3312 CH Dordrecht

Sjanneke Asmawidjaja
0622053782
sjanneke AT grootmoederwilg DOT nl

Meer agenda van Grootmoeder Wilg