Abstracte schilderijen en experimenteel biologisch afbreekbaar werk | Dordrecht

Maatschappelijke onderwerpen geef ik op een abstracte manier weer in mijn schilderijen. Net als de huidige maatschappij ben ik op zoek naar kaders, richtlijnen om op een duurzame, milieuvriendelijke manier te werken. Bij elk werk is de toplaag, het beeldende gedeelte, te composteren. Voor de dragers doe ik soms concessies, omdat mijn werk gerelateerd is aan de tijd en beschikbaarheid van materialen hierin een rol speelt. Voor het maken van een kader gebruik ik geen nieuw, liever tweedehands gebruikt hout.

Over Angelique van der Valk | Dordrecht

Na vele jaren als visual merchandiser gewerkt te hebben ben ik sinds 2010 werkzaam in de beeldende kunst. In 2015 heb ik de docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Willem de Kooning Academie afgerond en sindsdien ben ik gestart als zelfstandig beeldend kunstenaar, waarbij het werken met natuurlijke materialen centraal staat.

Wie ik ben en wat ik maak zie ik als onderdeel van een groter geheel. Leven op aarde brengt verantwoordelijkheden met zich mee, het zorgen voor de aarde, koesteren van de natuur als bron van leven. Ideaal gezien bestaat er geen afval, mijn werk kan na gebruik als grondstof dienen of als voeding voor de aarde. Dit idee pas ik toe zoveel als mogelijk is, het lukt echter niet altijd en soms zijn concessies nodig. In mijn beeldende werk onderzoek ik de beeldende kwaliteiten en oneindige mogelijkheden van plantaardige materialen.

Bewust Dordrecht

Ademtherapie Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Eten & Drinken Healing en reading Juridische dienstverlening Kinesiologie Kleurentherapie Kunst Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Sport en Beweging Storytelling Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Dordrecht