Kwekersgilde | Dordrecht

Kwekersgilde is een Dordts stadslandbouwbedrijf in ontwikkeling.

Wij streven naar het efficiënt produceren van voedsel, dicht bij de consument en met aandacht voor het sluiten van kringlopen.

Dit doen we door gebruik te maken van lokale reststromen als grondstof voor het telen van groenten en paddenstoelen.

Onze missie is geen massaproductie, maar productie door de massa en door deze kleinschalige benadering kunnen we werken met wat we noemen

you ask we grow

Afhankelijk van het seizoen, starten we pas met zaaien als dat van ons verlangd wordt. Zo kunnen we onnodige arbeid, middelen en tijd besparen. Daarnaast helpt deze manier van werken voedselverspilling voorkomen.

Door samen te werken met lokale initiatieven kunnen naast diensten ook nieuwe producten ontstaan.

Onze successen en uitdagingen dragen we graag over, zodat er nog meer kringlopen gesloten kunnen worden.

Wanneer we deze twee pijlers, samenwerken en kennisoverdracht, combineren kunnen we onze kwaliteit blijven verbeteren.

Een van onze mooie voorbeelden is het kweken van oesterzwammen in herbruikbare emmers van snackbars. De zwammen groeien op koffiedroes uit de horeca, die wij 2 keer in de week ophalen op de fiets.

Als de zwammen zijn geoogst leveren wij deze aan de horeca en blijft er een prachtig restproduct over voor onze moestuinen. Dit is voor ons naast compost en houtas, een belangrijke voeding voor de bodem.

De groenten die uit de moestuinen komen, kunnen we ook leveren aan de horeca en nemen we op de terugweg de koffiedroes mee.

Over Patrick Asmawidjaja | Dordrecht

Kwekersgilde is een Dordts stadslandbouwbedrijf in ontwikkeling.

Wij streven naar het efficiënt en natuurlijke voedselproductie, dicht bij de consument en met aandacht voor circulaire economie. Dit doen we door gebruik te maken van lokale reststromen als grondstof voor het telen van groenten en paddenstoelen. Onze missie is geen massaproductie, maar productie door de massa en door deze kleinschalige benadering kunnen we werken met wat we noemen

you ask we grow

Afhankelijk van het seizoen, starten we pas met zaaien als dat van ons verlangd wordt. Zo kunnen we onnodige arbeid, middelen en tijd besparen. Daarnaast helpt deze manier van werken voedselverspilling voorkomen. Door samen te werken met lokale initiatieven kunnen naast diensten ook nieuwe producten ontstaan. Onze successen en uitdagingen dragen we graag over, zodat er nog meer kringlopen gesloten kunnen worden. Wanneer we deze twee pijlers, samenwerken en kennisoverdracht, combineren kunnen we onze kwaliteit blijven verbeteren.

 


Foto 2 Patrick Asmawidjaja Foto 1 Patrick Asmawidjaja Klik om te vergroten

Kwekersgilde
Patrick Asmawidjaja


Professionals in de categorie Circulaire economie

Ademtherapie Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Healing en reading Juridische dienstverlening Kinesiologie Kleurentherapie Kunst Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Orthomoleculaire therapie Persoonlijke verzorging Psychosociale therapie Sport en Beweging Storytelling Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Dordrecht

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Dordrecht