Fotografie, abstracte schilderijen en experimenteel werk | Dordrecht

Op verkenning naar de mogelijkheden van plantaardige materialen word ik regelmatig verrast door de schoonheid en structuren ervan. Dit is onder andere zichtbaar in het papier dat ik gemaakt heb van groenteafval. Door het drogen en persen krijgt het materiaal een zekere transparantie, heel bijzonder.

Van het gedroogde groenteafval maak ik macro opnames. Een selectie van deze foto’s is digitaal geprint op multiplex. De gebruikte inkt is oplosmiddelvrij en afgedrukt zonder coating, direct op het hout. De structuur en natuurlijke kleur van het hout is her en der nog zichtbaar. Het werk heeft een prachtig mat tot zijdeachtig uiterlijk. Door de macro-opname en de uitvergroting krijgt het werk een mate van abstractie.

Over Angelique van der Valk | Dordrecht

Na vele jaren als visual merchandiser gewerkt te hebben ben ik sinds 2010 werkzaam in de beeldende kunst. In 2015 heb ik de docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Willem de Kooning Academie afgerond en sindsdien ben ik gestart als zelfstandig beeldend kunstenaar, waarbij het werken met natuurlijke materialen centraal staat.

Wie ik ben en wat ik maak zie ik als onderdeel van een groter geheel. Leven op aarde brengt verantwoordelijkheden met zich mee, het zorgen voor de aarde, koesteren van de natuur als bron van leven. Ideaal gezien bestaat er geen afval, mijn werk kan na gebruik als grondstof dienen of als voeding voor de aarde. Dit idee pas ik toe zoveel als mogelijk is, het lukt echter niet altijd en soms zijn concessies nodig. In mijn beeldende werk onderzoek ik de beeldende kwaliteiten en oneindige mogelijkheden van plantaardige materialen.

Bewust Dordrecht

Ademtherapie Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Eten & Drinken Healing en reading Juridische dienstverlening Kinesiologie Kleurentherapie Kunst Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Sport en Beweging Storytelling Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Dordrecht