Praktijk Ritme van Evenwicht - coaching, counseling & onderricht. Mindfulness Based & Commun | Dordrecht

De naam, Ritme van Evenwicht,  is gebasseerd op de natuurlijke levensprocessen waaraan wij ons kunnen spiegelen. Net als de seizoenen doorlopen wij in ons leven ook stadia van groei, bloei, loslaten en rust. Door ervaringsgerichte bewust-zijns- oefeningen,praktische kennis en inzichten lukt het om de uitdagingen,  die het leven ieder van ons geeft, beter te begrijpen en er bewuster mee om te gaan. We nemen zelf de verantwoordelijkheid voor een gezonde, vriendelijke leefomgeving. Voor onszelf en het welzijn van de aarde én al haar bewoners.

Ik noem dit de kern van persoonlijk leiderschap.  We ontkomen er natuurlijk niet aan om daarbij eerlijk naar ons zelf te durven kijken. Vriendelijk en soms met humor, zo cultiveren we zelfacceptatie de basis voor compassie. Dit is eigenlijk alles is waar mindfulness based over gaat.      

Aanpak: Mindfulness based - Coaching - Communicatie - Vipassana inzicht meditaties - Natuurwandeling - Medicijnwiel - Kunstzinnige hulpverlening -  onderricht 1-op-1 of in groepen & workshops. Kijk ook op de agenda op website of facebook pagina. 

Waarom zou je het doen? Ter preventie van burn-out, op de terugweg na een burn-out,  bij ziekte en pijn, een scheiding, een afscheid en verlies, of als je niet goed in je vel zit thuis en/of op het werk of omdat je kennis wil opdoen op het gebnied van mindfulness, meditatie, medicijnwiel.

Kwaliteiten die bij Margarita horen: eenvoud, geduld, compassie, levenservaring en humor.

Ook zoekt de praktijk steeds weer samenwerking met vakcollega’s en bedrijven in de zorg, onderwijs en gemeenten.

Wees Welkom! 

Over Margarita Blom | Dordrecht

Margarita: op 9 december 1959 begint mijn reis in Amsterdam. Van nature geef ik de voorkeur aan ‘en-en’ in plaats van dit of dat. Daarom houd ik evenveel van de natuur als van de stad, van samen zijn als van alleen zijn, van creatief dromen als van praktisch aan de slag gaan, van serieus zijn als van lachen en even veel van intuïtie als van methodiek. Vanuit deze natuur beweeg ik mij privé en zakelijk door het leven.

1988 maak ik kennis met het medicijnwiel in ontmoetingscentrum de Elfenbank. Oude kennis laat mij de kracht van transformatie ervaren Door te vallen en weer op te staan. Verantwoordelijkheid nemen voor mijn persoonlijk handelen wordt mijn ‘walk your talk’ levenspad. 4 jaar School voor Sjamanisme brengt verdieping, ontmoetingen met andere sjamanen en initiaties. Het zevende pad in het medicijnwielwiel is de plek van het gecentreerde hier en nu, het thuis van Mindfulness, Medtatie en Tao.

Het boek: 'Ritme van Evenwicht, medicijn van de natuur' schrijf ik gedeeltelijk als afstudereerscriptie bij de opleiding Natuurtherapeut aan de Kraaybeecerhof. Boek wordt In 2010 uitgegeven. Mindfulnesstrainer werd ik bij het instituut I Am in Belgie. David Dewulf, Marc Williams en Paul van Hooydonck van Ehippasiko. zijn mijn leraren en inspirators.

Kunstzinnige hulpverlening aan de Kleine Tiki in Breda blijkt een heerlijke aanvulling voor het koppelen van creativiteit aan coachingstrajecten.

Zo werk ik nog dagelijks met plezier als kunstenaar, mindfulnesstrainer, gezinsbegeleidingscoach, sjamanistischcounseler en wandelnatuurcoach. Vanuit het ‘en-en’ . Ik ontmoet graag mensen én ben soms ook graag alleen.

Bewust Dordrecht

Ademtherapie Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Eten & Drinken Healing en reading Juridische dienstverlening Kinesiologie Kleurentherapie Kunst Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Sport en Beweging Storytelling Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Dordrecht