Praktijk Ritme van Evenwicht - Mindfulness: coaching, counseling & onderricht. | Dordrecht

De naam, Ritme van Evenwicht,  is gebaseerd op de levensprocessen in de natuur waaraan wij ons kunnen spiegelen. Net als de seizoenen doorlopen wij in ons leven ook stadia van groei, bloei, loslaten en rust. Door ervaringsgerichte oefeningen, praktische kennis en inzichten lukt het om de uitdagingen,  die het leven ons geeft, beter te begrijpen. We gaan er bewuster mee om. We nemen zelf verantwoordelijkheid voor een gezonde, vriendelijke leefomgeving. Voor onszelf, het welzijn van de aarde én al haar bewoners.

Ik noem dit de kern van persoonlijk leiderschap.  We ontkomen er niet aan om daarbij eerlijk naar ons zelf te durven kijken. Vriendelijk en soms met humor. Zo cultiveren we zelfacceptatie wat de basis is voor compassie. Mindfulness + Compassie = Heartfulness.     

Aanpak: Mindfulness based - Coaching - Communicatie - Vipassana inzicht meditaties - Natuurwandeling - Medicijnwiel - Kunstzinnige hulpverlening -  onderricht 1-op-1 of in groepen & workshops. Kijk ook op de agenda op website of facebook pagina. 

Waarom? Ter preventie van burn-out, op de terugweg na een burn-out,  bij ziekte en pijn, een scheiding, een afscheid en verlies, of als je niet goed in je vel zit thuis en/of op het werk of omdat je kennis wil opdoen op het gebnied van mindfulness, meditatie, medicijnwiel.

Kwaliteiten die bij Margarita horen: eenvoud, geduld, compassie, levenservaring en humor.

Ook zoekt de praktijk steeds weer samenwerking met vakcollega’s en bedrijven in de zorg, onderwijs en gemeenten.

Wees Welkom! 

Over Margarita Blom | Dordrecht

Margarita: op 9 december 1959 begint mijn reis in Amsterdam. Van nature heb ik de voorkeur aan een ‘en-en’ instelling. Ik hou bijvoorbeeld evenveel van de natuur als van de stad, van samen zijn als van alleen zijn, van creatief dromen als van praktisch aan de slag gaan, van serieus zijn als van lachen en even veel van intuïtie als van methodiek. Vanuit deze natuur beweeg ik mij privé en zakelijk door het leven.

1988 maakte ik kennis met het medicijnwiel in ontmoetingscentrum de Elfenbank. Deze oude kennis leerde mij de kracht van transformatie. Door te vallen en weer op te staan. Verantwoordelijkheid nemen voor mijn persoonlijk handelen is mijn ‘walk your talk’ uidaging op dit levenspad. Tijdens de 4 jaar School voor Sjamanisme ontmoet ik andere sjamanen en onderga initiaties. Het zevende pad in het medicijnwielwiel is de plek van het gecentreerde hier en nu, het thuis van Mindfulness, Medtatie en Tao. 

Het boek: 'Ritme van Evenwicht, medicijn van de natuur' startte ik als afstudereerscriptie bij de opleiding Natuurtherapeut aan de Kraaybeecerhof. Het boek werd In 2010 uitgegeven. Gecertificeerd Mindfulnesstrainer werd ik bij het instituut I Am in Belgie. David Dewulf, Marc Williams en Paul van Hooydonck van Ehippasiko en Thich Nhat Hanh zijn mijn leraren en inspirators.

Kunstzinnige hulpverlening aan de Kleine Tiki in Breda blijkt een heerlijke aanvulling naast mijn kunstenaar zijn voor het koppelen van creativiteit aan coachingstrajecten.

Zo werk ik met plezier als kunstenaar, mindfulnesstrainer, begeleidingscoach, sjamanistischcounselor en wandelnatuurcoach. Vanuit het ‘en-en’ ontmoet ik graag mensen én ben ook graag alleen.


Professionals in de categorie Centra voor Bewustwording

Ademtherapie Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Healing en reading Kinderen-Ouders Kinesiologie Kleurentherapie Kunst Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Orthomoleculaire therapie Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Sport en Beweging Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Yoga Zelfrealisatie Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Dordrecht