danstherapie | Dordrecht

Danstherapie, ook wel vaktherapie dans of creatieve therapie dans genoemd, is een prachtig eenvoudig medium. Aan de hand van bewegings- of dansopdrachten, spel, muziek of materiaal ga je in beweging. Beweging verbergt niets. Het laat zien wat er leeft, stagneert of blokkeert in een mens. Het brengt patronen, pijn en verdriet aan het licht. Maar ook kansen, mogelijkheden en inzichten. Dansen kan alleen, maar ook met elkaar. Dansen verbind en ontspant en geeft plezier. Ontmoet de ander in dans en leer samenwerken, plezier maken, keuzes maken en grenzen aangeven.

De therapeut zal spiegelen, verwoorden en vormgeven wat de thema’s zijn zodat je zelf kunt gaan ervaren en voelen hoe je beweegt en handelt. Van daar uit kan er verandering op gang gebracht worden. Oud zeer kan een plekje krijgen, andere keuzes kunnen gemaakt worden, er komt meer bewustzijn naar jezelf op gang.

Doordat je lekker in beweging bent, kan de drempel om met danstherapie aan het werk te gaan lager zijn dan het kiezen voor een therapeut die verbaal met je aan het werk gaat. Ervaring staat centraal. Hierdoor komt er in de ervaring ook ruimte voor ontspanning en plezier.

Een danstherapie sessie duurt ongeveer 1 uur. Hoe lang een proces en dus de hele therapie duurt, is per persoon en per hulpvraag verschillend. De afspraken kunnen per week of met langere tussenpozen gepland worden. Soms krijg je een thuisopdracht mee.

Over Saskia Hanewinckel | Dordrecht

Mijn naam is Saskia Hanewinckel, danstherapeut, ademwerker, voedingsdeskundige. En daarnaast moeder, partner, dierenliefhebber en danser in hart en ziel.

In 2015 heb ik de spannende stap gezet om mijn vaste baan in de GGZ sector vaarwel te zeggen en voor mijzelf te beginnen. Zie Mij werd geboren. Bij Zie Mij streef ik in mijn behandelingen naar rust, ruimte en aandacht. Om van daar uit te kijken naar wat iemand nodig heeft. Het mooie van mijn verschillende ingangen is dat ze goed op elkaar aansluiten en elkaar aanvullen. Tevens geschikt voor de meest uiteenlopende vragen, klachten en doelgroepen.

Sinds 2016 ben ik ook gestart als docent Dance for Health. Bij Dance for Health wordt dansles aangeboden voor mensen met Parkinson, reuma en MS.

Ik werk bij Zie Mij zowel individueel als met groepen. Ik geef workshops en werk graag samen met organisaties.

U bent van harte uitgenodigd om eens te kijken op mijn website of voor een vrijblijvende kennismakking.

Zie Mij
Saskia Hanewinckel

Acupunctuur Ademtherapie Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Juridische dienstverlening Kinesiologie Kleurentherapie Kunst Kunstzinnige therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Persoonlijke verzorging Psychotherapie Reiki en magnetiseren Storytelling Stressmanagement Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie Winkels Yoga Zelfrealisatie


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Dordrecht