Voor unieke en duurzame kunst | Dordrecht

Textiel en papier zijn de basis van veel objecten. Ik gebruik deze in combinatie met andere materialen en bewerkt ze op verschillende manieren zoals verhitten, vervormen, beschilderen.

Mijn werk is heel divers en varieert van objecten aan de muur tot kunstenaarsboeken, sieraden, schalen en objecten van papier-maché. Ik werk ook veel met materialen die hier vrij onbekend zijn. Inmiddels ben ik één van de deskundigen op het gebied van Tyvek in Nederland geworden. Fabric paper is een ander voorbeeld van  op een ongebruikelijke manier werken met papier. Gelliprinten is nog zo’n bijzonder vorm van materiaalgebruik. Het gebruik van deze technieken in combinatie met textiel en papier leidt tot verrassende objecten.

Het creëren van kunst maakt mij blij en gelukkig en ik hoop dat die blijdschap en dat geluksgevoel overgebracht worden op de toeschouwer en op mijn cursisten. Want in al die technieken die ik beheers geeft ik ook workshops en cursussen.
Vanuit heel Nederland en België komen cursisten. Soms voor een workshop maar ook vaak voor  een jaarcursus waarbij of elke maand een andere techniek wordt behandeld (de zgn. Jaarcursus Technieken) ofwel doorlopend aan een eigen werkstuk wordt gewerkt en waarbij gebruik kan worden gemaakt van alle materialen uit Joke’s atelier en van haar kennis en inspiratie (de Jaarcursus Textielkunst).

Informatie over workshops vind je op mijn workshopblog:

creatieveworkshops.blogspot/

Ook hou ook een blog bij over mijn werk nl.

tisnietzwartwit.blogspot/

Inspirerende collega’s zijn de Amerikaanse Sherril Kahn en de Engelse Kim Thittichai.

Joke Hardenbol is lid van Steekplus

Over Joke Hardenbol | Dordrecht

Ik ben sinds 2014 beeldend kunstenaar. Februari 2014 begon ik in de watertoren van Dubbeldam met een galerie waar ik alleen geupcyclede kunst verkocht. Van mezelf en anderen. Na een half jaar verhuisde ik naar de Grotekerksbuurt en daar heb ik nog en half jaar een galerie gehad. Nu heb ik alleen nog een website en verkoop ik mijn werk op kunstmarkten.

Inmiddels werk ik ook niet meer alleen met herbruikbare materialen, maar ze komen nog wel steeds in mijn werk terug. Goede voorbeelden daarvan zijn de Schatkamertjes die ik maak van lege wasmiddelflessen en melkpakken. En b.v. de sieraden van eierdozen. En uiteraard is al mijn papier-machè werk gemaakt van oud papier.


Professionals in de categorie Kunst

Ademtherapie Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Healing en reading Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinesiologie Kleurentherapie Kunst Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Orthomoleculaire therapie Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Sport en Beweging Storytelling & Schrijven Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Yoga Zelfrealisatie Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Dordrecht