NeCo Verbeeldende therapie | Dordrecht

Wat is Verbeeldende therapie?
Verbeeldende therapie maakt het gemakkelijker om uit te beelden wat je wat je moeilijk onder woorden kunt brengen. Het geeft een stem aan wat van binnen leeft. Door te werken met symbolen en metaforen kun je op een andere manier uiting te geven aan emoties, gedachten en gevoelens en krijg je inzicht in wat er met je gebeurt.

Alles wat je nodig hebt om je leven in eigen hand te nemen zit al in jou. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is deze kwaliteiten en talenten ontdekken en leren te gebruiken.

Samen met mij ga je aan de slag om je te ontdoen van alle gedachten en overtuigingen, die je beletten om te worden wie je werkelijk bent. We gebruiken hiervoor diverse technieken; imaginatie, lichaamswerk, meditatie en creativiteit. Hierdoor kom je tot inzichten die je verder helpen in jouw proces van acceptatie, verwerking en verandering.

Over Lia van den Berg | Dordrecht

Wie ben ik?
Ik ben enthousiast en spontaan, heb een droge humor en ik hou ervan om buiten de lijntjes te kleuren. Fouten maken mag, daar leer je juist van. Ik ben iemand die de confrontatie niet uit de weg gaat, maar leef en werk altijd vanuit liefde. Ik ben eerlijk en direct en verwacht dat ook van mijn klanten. Maar bovenal ben ik iemand die vindt dat iedereen recht heeft op het maken van zijn eigen keuzes. Ik vind dat iedereen er toe doet en goed is zoals hij is.

Mijn passie
Ik vind het geweldig om te zien hoe mensen, met behulp van verbeeldende therapie met hun problemen aan de slag te gaan en tot nieuwe inzichten komen. Onbewuste verlangens en talenten komen naar boven. Nieuwe perspectieven en mogelijkheden worden ontwikkeld. In je verbeelding is namelijk alles mogelijk.

Je best doen?
Als je de maatschappij moet geloven is het leven maakbaar, als je maar goed genoeg je best doet is alles mogelijk. In de loop van mijn leven ben ik in ieder geval tot de conclusie gekomen dat het zo simpel niet is en dat ‘je best doen’ niet altijd tot het gewenste resultaat leid.

Creatieve oplossingen
Ik weet hoe het is om je verwachtingen bij te stellen. Om te accepteren dat het leven dat je zo graag wil door omstandigheden niet haalbaar is. Hoe het voelt om je gezondheid, dierbaren en werk te verliezen. Ik weet dat ‘Je best doen’ niet altijd tot het gewenste resultaat leidt Ik heb geleerd om mijn teleurstellingen te aanvaarden en te onderzoeken wat wel mogelijk is. Op zoek te gaan naar creatieve oplossingen voor de beperkingen waar ik tegen aan loop.

Deze kennis en ervaring wil ik graag inzetten voor mensen die, net als ik, beseffen dat het leven niet maakbaar is, maar je er wel het beste van kunt maken.

Agenda NeCo Verbeeldende therapie

december 2017

Intuïtief schilderen 'Lichtpuntjes'

VR 15 dec 13.30 uurKunstzinnige therapieworkshop
Intuïtief schilderen 'Lichtpuntjes'

Intuïtief schilderen is schilderen vanuit je gevoel, zonder vooropgezet plan, zonder van te voren te weten wat het wordt. Intuïtief schilderen helpt je om vanuit je hoofd in je hart te stappen.
NeCo Verbeeldende therapie
Lia van den BergDordrecht

januari 2018

Levenskunstdag

ZA 06 jan 10.00 uurCentra voor Bewustwordingopen dag
Levenskunstdag

In Azil Centrum voor Levenskunst bieden diverse professionals activiteiten aan op het gebied van beweging, voeding, ontspanning en innerlijke groei. Tijdens de Levenskunstdag is er alle gelegenheid kennis te maken met hun aanbod.
NeCo Verbeeldende therapie
Lia van den BergDordrecht
Heelbeeldcollage maken

WO 10 jan 9.30 uurKunstzinnige therapieworkshop
Heelbeeldcollage maken

Door te werken met beelden en hieraan daarna zelf betekenis te geven krijg je inzicht in wat in jouw leeft. Het helpt je ook je angsten onder ogen te zien en gebeurtenissen te verwerken. Dit kan helend werken, daarom heet het een Heelbeeldcollage.
NeCo Verbeeldende therapie
Lia van den BergDordrecht
Cursus intuïtief mandala tekenen

VR 12 jan 9.30 uurKunstzinnige therapiecursus
Cursus intuïtief mandala tekenen

Je gaat op een ontspannen manier aan de slag met potlood en papier en geeft weer wat er van binnen leeft. Het gaat om het creatieve en innerlijke proces. Alles mag er zijn, ook frustratie of juist euforie over wat er ontstaat.
NeCo Verbeeldende therapie
Lia van den BergDordrecht
Mediteren op vrijdag

VR 19 jan 9.30 uurMeditatiecursus
Mediteren op vrijdag

Ik geef diverse soorten meditatie; zit, lig en loopmeditatie, meditatie in beweging en geleide meditaties. Iedere meditatiebijeenkomst is anders. Na afloop drinken we een kop thee en wie wil kan zijn ervaringen uitwisselen.
NeCo Verbeeldende therapie
Lia van den BergDordrecht

Acupunctuur Ademtherapie Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Juridische dienstverlening Kinesiologie Kleurentherapie Kunst Kunstzinnige therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Persoonlijke verzorging Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Storytelling Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie Yoga Zelfrealisatie


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Dordrecht