Zen in de Zon - Mindfulness en (kinder)coaching | Zwijndrecht

“Hoe zou het zijn om in een wereld te leven waarin iedereen handelt vanuit zijn of haar kracht, vanuit hart en ziel? 
Een wereld waarin iedereen weet wat hij of zij kan bieden en weet waar er hulp van anderen wenselijk is…?
Voor mij is dat een wereld waarin men leeft vanuit compassie, liefdevolle aandacht en in harmonie met elkaar en met de natuur. Dát is mijn wens voor de wereld en voor ieder mens op zich, jong en oud. 
Dit is ook de reden dat ik mijn eigen praktijk heb opgezet, om mensen te mogen begeleiden naar hún kracht, naar hún ziel. Zodat ze leren handelen vanuit compassie, liefdevolle aandacht en harmonie, naar anderen en, misschien wel met name, naar zichzelf….


Als (kinder-)coach sta ik naast mijn cliënt, samen in een respectvolle verbinding kijken we naar wat er is. 
Ik werk altijd vanuit de kracht van mensen, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Ik wil de prachtige zaden (krachten/ talenten) in een ieder ontdekken, laten ontkiemen en opbloeien. Ik wil mensen leren het onkruid (ontwikkelpunten, 'lastig gedrag') in zichzelf te zien, te herkennen en leren hoe dit op een constructieve manier te wieden. Hierbij maak ik veel gebruik van mindfulness (bewust aandachtig in acceptatie voor wat er is). 

Op scholen geef ik in de klassen én aan de leerkrachen graag les in het 'leven in aandacht', om zo de zelfredzaamheid (emotieregulatie en concentratie) van het individu te vergroten. 

Over Ineke Gauvin | Zwijndrecht

Moeder, echtgenote, zus en dochter. Al jong wist ik dat spiritualiteit zeer belangrijk voor me was; op de kleuterschool was ik geïnteresseerd in het christelijk geloof. Regelmatig stelde ik mijn moeder en docenten vragen hierover. Een droom van me was dat ik de hele wereld over wilde reizen. Ik wilde genieten van al het moois dat deze planeet te bieden heeft, van de natuur tot bijzondere ontmoetingen met interessante mensen. En zo kwam ik in aanraking met mindfulness en de boedhistische psychologie, ik leerde over zenmeester Thich Nhat Hanh en sloot me aan bij zijn lekensangha.

Ruim 13 jaar lang werkte ik in Rotterdam in de geestelijke gezondheidszorg binnen de verslavingspsychiatrie als HBO-agogisch mederwerker, hier nam ik intakes af en gaf ik individuele- en groepsbehandeling. In 2011 ben ik begonnen aan de post-HBO opleiding tot mindfulnesstrainer aan de Hogeschool Utrecht. Na een pauze in de opleiding, in verband met de geboorte van mijn zoontje, ben ik in februari 2014 afgestudeerd als mindfulness trainer MBSR en MBCT. Eind 2014 ben ik tijdelijk met mijn gezin verhuisd naar het buitenland, in 2016 heb ik de post-HBO opleiding tot kindercoach afgerond.

December 2017 begin ik met de deeltijd opleiding boedhistiche psychologie.


Foto 1 Ineke Gauvin Foto 2 Ineke Gauvin Klik om te vergroten

Zen in de Zon
Ineke Gauvin


Professionals in de categorie Mindfulness & Compassie

Ademtherapie Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Loopbaancoaching Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Healing en reading Kinderen-Ouders Kinesiologie Kleurentherapie Kunst Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Orthomoleculaire therapie Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Yoga Zelfrealisatie Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Dordrecht