Mindfulness Based Stress Reductie en Mindfulness Based Cognitieve Therapie | Dordrecht

Mindfulness is in 1978 door Jon Kabat- Zinn geïntroduceerd en bestond uit een 8-weken programma MBSR genoemd. Mindfulness Based Stress Reduction wat voornamelijk ingezet werd bij chronische pijn. Het bleek echter ook met goed resultaat in te zetten bij psychische klachten zoals angst.In 2001 waren het Psychiaters Marc Williams, Zindel Segal en John Teasdale die er een aantal cognitieve en gedragsmatige technieken aan koppelden waardoor er een nieuwe toepassing en naam ontstond, namelijk MBCT, Mindfulness Based Cognitieve Therapie. Ook wel aandacht gerichte therapie genoemd. De kern van de groepslessen en de individuele ‘8-weekse’ bestaat uit oefenen in de vaardigheid om een houding aan te leren ten opzichte van elke ervaring. Gewaar te zijn van gedachten, emoties, gevoelens en lichamelijke sensaties zonder te oordelen. We leren te accepteren door er een vriendelijke relatie mee aan te gaan. Oefeningen voor deze levenshouding heeft therapeutische effecten. Mindfulness heeft dus niet zo zeer te maken met positief denken maar eerder oké leren zijn met negatieve gedachten waardoor zij vanzelf in kracht afnemen. Ook heeft mindfulness in eerste instantie niets te maken met leren ontspannen. Het is eerder een welkom bijproduct dat zich na verloop van tijd kan ontwikkelen. 

Naast het 10 weken programma zijn losse coachingssessies mogelijk. Heilzame communicatie, meditatie en compassie zijn ingredienten van mindfulness based coachen en onderricht.    

Margarita is aangesloten bij de VMBN en steeds meer verzekeringen vergoeden (een deel) van de cursus en/of coaching. 

Over Margarita Blom | Dordrecht

Margarita: op 9 december 1959 begint mijn reis in Amsterdam. Van nature geef ik de voorkeur aan ‘en-en’ in plaats van dit of dat. Daarom houd ik evenveel van de natuur als van de stad, van samen zijn als van alleen zijn, van creatief dromen als van praktisch aan de slag gaan, van serieus zijn als van lachen en even veel van intuïtie als van methodiek. Vanuit deze natuur beweeg ik mij privé en zakelijk door het leven.

1988 maak ik kennis met het medicijnwiel in ontmoetingscentrum de Elfenbank. Oude kennis laat mij de kracht van transformatie ervaren Door te vallen en weer op te staan. Verantwoordelijkheid nemen voor mijn persoonlijk handelen wordt mijn ‘walk your talk’ levenspad. 4 jaar School voor Sjamanisme brengt verdieping, ontmoetingen met andere sjamanen en initiaties. Het zevende pad in het medicijnwielwiel is de plek van het gecentreerde hier en nu, het thuis van Mindfulness, Medtatie en Tao.

Het boek: 'Ritme van Evenwicht, medicijn van de natuur' schrijf ik gedeeltelijk als afstudereerscriptie bij de opleiding Natuurtherapeut aan de Kraaybeecerhof. Boek wordt In 2010 uitgegeven. Mindfulnesstrainer werd ik bij het instituut I Am in Belgie. David Dewulf, Marc Williams en Paul van Hooydonck van Ehippasiko. zijn mijn leraren en inspirators.

Kunstzinnige hulpverlening aan de Kleine Tiki in Breda blijkt een heerlijke aanvulling voor het koppelen van creativiteit aan coachingstrajecten.

Zo werk ik nog dagelijks met plezier als kunstenaar, mindfulnesstrainer, gezinsbegeleidingscoach, sjamanistischcounseler en wandelnatuurcoach. Vanuit het ‘en-en’ . Ik ontmoet graag mensen én ben soms ook graag alleen.

Bewust Dordrecht

Ademtherapie Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Eten & Drinken Healing en reading Juridische dienstverlening Kinesiologie Kleurentherapie Kunst Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Sport en Beweging Storytelling Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Dordrecht