WerkWegen: werkcoach en trainer bij Stress en Burn-out | Zevenbergen

Het lijkt zo simpel: even wat druk van de ketel nemen en dan weer volle kracht vooruit. Daarom ‘geef je de medewerker een paar weken lucht om bij te komen’ om daarna met het opbouwschema van de arbo-arts weer aan het werk. Eerste week 2×2 uur, dan 2×3 uur, 3×3 uur en zo verder. Verder lijkt het net zo simpel als het re-integreren na een gebroken been. Logisch toch? Of komt er meer kijken bij burn-out herstel of preventie?

In de realiteit blijkt de vlieger van ‘tijdscontingent re-integreren’ niet altijd op te gaan. Wat zijn bijvoorbeeld de juiste taken om mee te hervatten? Alleen koffiedrinken lijkt vaak al teveel….. Het arbo schema lijkt soms eerder belastend dan functioneel herstellend. Hoe ga je als leidinggevende (en medewerker) in vredesnaam de re-integratie dusdanig vormgeven dat het werkt? Hoe zorg je er samen voor dat de werkdruk op een gezonde manier geleidelijk aan weer wordt opgevoerd? De medewerker wil weer werk hervatten, wil wel weer langzaam aan de slag. Maar hoe? De leidinggevende heeft behoefte aan de juiste informatie om te helpen bij burn-out herstel.

En dan wil je er natuurlijk als organisatie van leren! Want voorkomen is altijd beter dan genezen. In Nederland heeft 1 op de 8 medewerkers te kampen met burn-out klachten. Eén op de Acht!! Een ziekmelding vanwege burn-out betekent langdurige uitval. Betekent overbelasting voor collega’s. Een vicieuze cirkel? Dat wil je niet.

Wat wil je wel? Bevlogenheid. Vitaliteit. Werkplezier. Duurzame inzetbaarheid. Sterke Mensen.

Over Froukje Smeding | Zevenbergen

Als werkcoach/trainer bij stress en burn-out werk ik dagelijks met mensen die tegen hun grenzen aanlopen. Of er al overheen gewalst zijn ;)

Mijn missie is mensen weer zelf-bewust te laten zijn van gezonde spanning. Ik doe dit in vele vormen, zoals: 1-op-1 begeleiding (coaching counseling), teambuildingsbijeenkomsten, training 'leidinggeven aan stress' (voor leidinggevenden, casemanagers en HR-werkers), spreekbeurten aan kleine en grote groepen, en theatervoorstellingen. Alles rond het thema stress. Steeds met als doel bewustwording van hoe het werkt zodat je zelf kan bijsturen.

Ik kom van origine uit het P&O werkveld en heb voor ik mijn eigen bedrijf begon gewerkt in verschillende bedrijven en organisaties, profit en non-profit, privaat en (semi)overheid.

 

Acupunctuur Ademtherapie Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Juridische dienstverlening Kinesiologie Kleurentherapie Kunst Kunstzinnige therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychotherapie Reiki en magnetiseren Storytelling Stressmanagement Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Winkels Yoga Zelfrealisatie


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Dordrecht