Bewust Dordrecht » Nieuwsbrief » De uitslag van de enquête en meer nieuws

We hebben van de meeste ondernemers een ingevulde enquête retour ontvangen, waarvoor onze hartelijke dank. We leren er veel van en we gaan kijken wat we in 2018 kunnen gaan veranderen. Eén van de duidelijkste zaken waar we snel mee aan de slag gaan is de locatie van de inspiratiekoffie. De meesten vinden het vervelend dat je moet betalen om te kunnen parkeren in de buurt. Dat begrijpen we en daar gaan we wat aan doen!

Een ander punt is dat een aantal mensen hebben gezegd dat ze graag willen dat het aantal leden groeit en het aantal consumenten dat de nieuwsbrief ontvangt. Dat willen wij ook, maar daar hebben we jullie voor nodig! Geen aan bij je klanten dat ze zcih in kunnen schrijven voor de nieuwsbrief. Schrijf je zelf nieuwsbrieven? Zet het dan ook daarin. Plaats een banner op je website met een link naar de site van Bewust Dordrecht. Spread the word!

Wat ook naar voren kwam is dat er vanuit de leden interesse is om workshops te geven, blogs te schrijven en te helpen bij het organiseren van evenementen. TOP! Daar zijn we heel blij mee. Jammer is dat ondanks de interesse we toch vaak moeten soebatten om input van jullie. We nodigen jullie van harte uit om in actie te komen, blogs te schrijven en met ideeën te komen. We hebben jullie echt nodig!

Hieronder de ingekorte uitslag van de enquête:

vraag 1: Ben je tevreden over de website van Bewust Dordrecht?
- iedereen was tevreden, 1 iemand had er geen mening over

vraag 2: Ben je tevreden over de inspiratiekoffie?
- de meesten (13) zijn tevreden, een aantal vermelden dat ze er niet over kunnen oordelen omdat ze nog niet zijn geweest

vraag 3: Ben je tevreden over Hartje Stad?
9 mensen zijn tevreden, maar 8 mensen niet, vooral omdat het betaald parkeren is in de binnenstad en dat loopt toch aanrdig op qua kosten.

vraag 4: Wat vind je van de workshops door leden voor leden?
De meesten vinden het leuk/interessant, 4 willen graag zelf ook een workshop geven en een aantal hebben geen mening omdat ze er nog nooit zijn geweest.

vraag 5: Wat mis je bij Bewust Dordrecht, waar heb je behoefte aan?
De meesten missen niks, 1 heeft aangegeven dat ze graag praktische workshops zou willen hebben bijvoorbeeld over social media, 1 wil graag meer samenwerking met het landelijke netwerk, 1 wil graag ondernemersintervisie.

vraag 6: Wat zou je kunnen/willen doen bij Bewust Dordrecht?
5 ondernemers willen graag workshops geven
5 willen iets doen tijdens de inspiratiekoffie
9 willen graag blogs schrijven
8 helpen bij het organiseren van bijvoorbeeld een beurs of een ander evenmenent

vraag 7: Wat vind je van de nieuwsbrief?
De nieuwsbrief wordt goed ontvangen, de meeste ondernemers lezen het. 1 leest 'em nooit en 2 sturen 'em ook door. Er is een ondernemer die de nieuwsbrief graag vaker zou krijgen. Ook was er de vraag of de nieuwbrief ook op de site te lezen is, en ja, de nieuwsbrief is online te lezen. Als je op onze site klikt op Bewust Dordrecht krijg je een menu met 3 opties: nieuwsbrief, blog en contact.

vraag 8: Vertel je jouw klanten altijd dat je aangesloten bent bij Bewust Dordrecht en dat zij zich kunnen abonneren op de nieuwsbrief?
De meesten zeiden nee. Wat jammer! Wanneer we ervoor willen zorgen dat het aantal consumenten groeit dat zich abonneert op de nieuwsbrief dan zullen we daar allemaal aan moeten werken.

vraag 9: Heb je op je website aangegeven dat je lid bent van Bewust Dordrecht met een banner een een link naar onze site?
Gelukkig hebben een aantal mensen dit wel gedaan, maar lang niet allemaal. 9 ondernemers geven aan dat zij dit gauw gaan regelen.

vraag 10: We horen graag wat je nog kwijt wilt over Bewust Dordrecht.
Een heel fijn netwerk waar ik echt een klik mee ervaar. Het is nog zoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen en wat we samen kunnen bereiken. De woensdagen en vrijdagen van de inspiratiekoffie zijn voor mij vaak niet haalbaar omdat ik dan juist cursussen en workshops geef. Een wisselende dag zou misschien een oplossing zijn? Voor de avond heb ik zeker geen voorkeur.

Ik vind het jammer dat je bij de beginvragen alleen ja en nee in kan vullen. Om mijn antwoord toe te lichten heb ik dus vaak nee ingevuld terwijl dit niet zo is. Het is dus niet altijd negatief, maar anders kon ik geen opmerking kwijt. Misschien kan er de volgende keer nog een vakje bij.

Goed bezig, meiden!

Voor mij is het nog even een beetje zoeken omdat de mensen die aangesloten zijn veelal werkzaam zijn in een andere (meer 'zachte') sector. Ik wil dus komend jaar ook gebruiken om te kijken of ik een toegevoegde waarde kan bieden en andersom.

Fijn netwerk dat energie geeft! Ik weet nog niet of het mij wat op gaat leveren qua bezoeken naar mijn website (afgelopen maand nog niet), en het zou ook leuk zijn om in de Nieuwsbrief regelmatig voorbij te zien komen hoe het gaat met de bekendheid en het bereik van BD. Dat zet anderen mogelijk ook weer in de actiestand. Misschien leuk om er met elkaar (en een social media expert) eens een brainstormsessie aan te wijden! Wel goed deze survey, dat brengt mij ook weer in de actiestand (vraag 9 bv!)

Soms denk ik dat het fijn zou zijn als er meer mensen naar de inspiratiekoffie komen, maar aan de andere kant heb je in zo'n klein groepje wel echt contact.

Ik ben een voorzichtige instapper, dus kom er beetje bij beetje in. Maar ik wordt er erg enthousiast van!

Ga zo door lady's!

Ik vind dat jullie het prima doen:)

Lia en Jolanda zijn heel hartelijke en enthousiast, opbouwen van een netwerk kost veel tijd en toewijding, dat doen jullie goed! Geeft niet als het langer duurt dan gedacht! Jullie zijn goed bezig. Ga gewoon door!

Houd positieve bewuste aanpak vast dames!!!! Top hoor!!!

 

 


 

Ken je iemand die ook interesse heeft in Bewust leven? Stuur deze nieuwsbrief dan vooral door. 

Vriendelijke groet,

Jolanda Baan en Lia van den Berg

Hartelijke groet,
Cora van Ham

Coördinator Bewust Dordrecht


​info@bewustdordrecht.nl
www.bewustdordrecht.nl