Vedic Art schilderen | Strijen

Vedic art is een methode om intuïtief te schilderen. Vrij en vanuit je zelf. Het is ontwikkeld door de Zweedse kunstenaar Curt Källman, die zich liet inspireren door Maharishi Mahesh Yogi (bekend van de Transcendente Meditatie) en is gebaseerd op de oude Veda’s. Volgens de Vedische filosofie is alle kennis die we nodig hebben om te creëren al in ons aanwezig.  Aan de hand van 17 stappen maak je jouw eigen reis door de kleuren. Het nodigt je uit om met plezier, ontspannen en onbevangen aan de slag te gaan. Heel fijn om te doen, het brengt je geest tot rust en tegelijkertijd ontwikkel je jouw persoonlijke creativiteit en spiritueel bewustzijn. Op die manier wordt kunst levenskunst.

Over Eleonore Broekhuijsen | Strijen

Als beeldend kunstenaar, creatief trainer/ coach en Vedic Art docent help ik mensen om op een creatieve manier keuzes te maken in hun leven. Keuzes vanuit hun hart die de kwaliteit van hun leven vergroten.

Schilderen is mijn passie en ook de rode draad die al mijn hele leven door alles heenloopt. Toch was er lange tijd een ander spoor dominant: een studie talen en een loopbaan in het onderwijs. Mijn opleiding in de kunst heb ik daarnaast gevonden bij de Vrije Academie voor Beeldende Kunst (SKVR) en bij diverse beeldend kunstenaars. Vervolgens heb ik mijn eigen ontdekkingsreis gemaakt van onderzoeken en experimenteren

Lang heb ik die twee sporen in mijn leven naast elkaar laten bestaan. Totdat ik ontdekte dat mijn hart andere keuzes wilde maken. Ik wilde mij richten op het welzijn van de mensen met wie ik werkte in plaats van op het werkproces zelf. Ook wilde ik meer ruimte voor de kunst. Op dat keerpunt heb ik coachopleidingen gedaan waarin ik zowel de zakelijke (SIOO) als de creatieve en spirituele kant (Kunstzinnig Dynamisch Coachen) van het coachen heb ontwikkeld.

In 2015 kwam tot mijn grote vreugde Vedic Art op mijn pad. Een methode om te schilderen vanuit je hart en waarin kunst gekoppeld is aan persoonlijke en spirituele groei. Dit heeft niet alleen mijn eigen schilderijen meer diepgang gegeven, het heeft mij ook gebracht bij het verzorgen van cursussen Vedic Art. Ik geef deze mooie intense methode door aan iedereen die het verlangen heeft om te schilderen.


Foto 4 Eleonore Broekhuijsen Foto 4 Eleonore Broekhuijsen Klik om te vergroten

Eb Ateliers, het Vedic Art Centrum
Eleonore Broekhuijsen


Professionals in de categorie Kunst

Catering Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Dans & Beweging Energetisch werk Horeca & Catering Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kinesiologie Kunst Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Natuurgeneeskunde Orthomoleculaire therapie Professional organizer Psychosociale therapie Reiki en magnetiseren Retraites Therapie (diverse) Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness
Bewust Dordrecht
Bewust Dordrecht

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!