NeCo Verbeeldende therapie | Dordrecht

Wat is Verbeeldende therapie?
Verbeeldende therapie maakt het gemakkelijker om uit te beelden wat je wat je moeilijk onder woorden kunt brengen. Het geeft een stem aan wat van binnen leeft. Door te werken met symbolen en metaforen kun je op een andere manier uiting te geven aan emoties, gedachten en gevoelens en krijg je inzicht in wat er met je gebeurt.

Alles wat je nodig hebt om je leven in eigen hand te nemen zit al in jou. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is deze kwaliteiten en talenten ontdekken en leren te gebruiken.

Samen met mij ga je aan de slag om je te ontdoen van alle gedachten en overtuigingen, die je beletten om te worden wie je werkelijk bent. We gebruiken hiervoor diverse technieken; imaginatie, lichaamswerk, meditatie en creativiteit. Hierdoor kom je tot inzichten die je verder helpen in jouw proces van acceptatie, verwerking en verandering.

Over Lia van den Berg | Dordrecht

Wie ben ik?
Ik ben enthousiast en spontaan, heb een droge humor en ik hou ervan om buiten de lijntjes te kleuren. Fouten maken mag, daar leer je juist van. Ik ben iemand die de confrontatie niet uit de weg gaat, maar leef en werk altijd vanuit liefde. Ik ben eerlijk en direct en verwacht dat ook van mijn klanten. Maar bovenal ben ik iemand die vindt dat iedereen recht heeft op het maken van zijn eigen keuzes. Ik vind dat iedereen er toe doet en goed is zoals hij is.

Mijn passie
Ik vind het geweldig om te zien hoe mensen, met behulp van verbeeldende therapie met hun problemen aan de slag te gaan en tot nieuwe inzichten komen. Onbewuste verlangens en talenten komen naar boven. Nieuwe perspectieven en mogelijkheden worden ontwikkeld. In je verbeelding is namelijk alles mogelijk.

Je best doen?
Als je de maatschappij moet geloven is het leven maakbaar, als je maar goed genoeg je best doet is alles mogelijk. In de loop van mijn leven ben ik in ieder geval tot de conclusie gekomen dat het zo simpel niet is en dat ‘je best doen’ niet altijd tot het gewenste resultaat leid.

Creatieve oplossingen
Ik weet hoe het is om je verwachtingen bij te stellen. Om te accepteren dat het leven dat je zo graag wil door omstandigheden niet haalbaar is. Hoe het voelt om je gezondheid, dierbaren en werk te verliezen. Ik weet dat ‘Je best doen’ niet altijd tot het gewenste resultaat leidt Ik heb geleerd om mijn teleurstellingen te aanvaarden en te onderzoeken wat wel mogelijk is. Op zoek te gaan naar creatieve oplossingen voor de beperkingen waar ik tegen aan loop.

Deze kennis en ervaring wil ik graag inzetten voor mensen die, net als ik, beseffen dat het leven niet maakbaar is, maar je er wel het beste van kunt maken.


Professionals in de categorie Kunstzinnige therapie

Ademtherapie Catering Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Loopbaancoaching Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Healing en reading Kinderen-Ouders Kinesiologie Kunst Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Orthomoleculaire therapie Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Reiki en magnetiseren Retraites Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Yoga Zelfrealisatie Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Dordrecht

Bewust Dordrecht

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!