Indonesische High Koffie of Thee, Snacks, Workshops en Feestjes | Dordrecht

Indonesische High Coffee of Tea, Snacks, Workshops en Feestjes!

In ons pand aan de Vriesestraat hebben wij de ruimte om een Indonesische High Tea te organiseren. Kom proeven van de heerlijke snacks, samen met onze lekkere koffie en thee.

Naast de Hight Tea in ons eigen pand, verzorgen wij ook catering op locatie.

Wat dacht je van een heerlijke high coffee of tea bij jou thuis?

Ook organiseren wij in de vriesestraat diverse workshops en is het mogelijk een kinderfeestje bij ons te boeken!

Momenteel op Afhaal: Heerlijke Indische Maaltijden en Koffie/Thee to go!!

 

(H)eerlijke, onbespoten koffie van eigen plantage

Oorsprong van onze Koffie

Indo Koffie Bali komt uit Pegadugan uit de streek Hexon Valley op Bali. Deze streek ligt in de buurt van de Gitgit watervallen. De koffie die op een hoogte van 1400 meter verbouwd wordt, is Arabica koffie. Het regent daar regelmatig en de nachten zijn behoorlijk fris. 

Het water dat wordt opgevangen, komt in waterbakken terecht en dit wordt in de zomer maanden gebruikt tijdens de droogteperiode. Meststoffen zijn verboden. In de maand juni wordt er een begin gemaakt met het plukken van de rode bes en dit gaat soms door tot halverwege de maand september.

In de Indo Koffie Bali worden alleen maar rode en rijpe koffiebessen verwerkt. Wanneer de rode bes rijp is, wordt hij geplukt, geslepen, geweekt, gewassen en gedroogd. Na dit prodedé wordt het gewas weer geslepen en gedroogd, waarna de bessen in zakken worden gedaan. Nu wordt de, nog ongebrande koffie, naar Nederland verscheept, waar het gebrand wordt. 

 

Welkom in onze winkel: 

Klem naast het oudste hofje van Dordrecht in de Vriesestraat, zit een koffiezaakje dat verre van oud is. Bij ons kun je lekker zitten om van je koffie te genieten. Ook hebben wij sinds kort de beschikking over het pand aan de andere kant van het hofje. Daar organiseren wij een traditionele Indonesische high tea en workshops. 

Schaf in onze winkel onze heerlijke koffie aan voor thuis! 

 

Openingstijden: 

Wij zijn 3 dagen per week open:
Donderdag   10.00 - 17.30u
Vrijdag           08.00 - 17.30u
Zaterdag       07.00 - 17.30u

Over Ruud Hagestein | Dordrecht

Indonesische High Coffee of Tea, Snacks, Workshops en Feestjes!

In ons pand aan de Vriesestraat hebben wij de ruimte om een Indonesische High Tea te organiseren. Kom proeven van de heerlijke snacks, samen met onze lekkere koffie en thee. Heerlijk gebrande Koffie van een Bali Koffie Plantage!

Naast de Hight Tea in ons eigen pand, verzorgen wij ook catering op locatie. Momenteel heerlijke afhaal maaltijden!!

Graag tot ziens Kitty en Ruud Hagestein.

 

BIO

Ruud Hagestein is een creatieve man en van vele markten thuis.

Hij is alweer even terug met zijn koffiezaakje verhuisd van de Nieuwstraat naar de Vriesestraat. Voor Ruud en zijn vriendin Kitty is dat enorme vooruitgang, want het nieuwe zaakje heeft gezellige tafeltjes waar je lekker kunt zitten om van je koffie te genieten. Ruud zet op vrijdag en zaterdag ook koffie voor de ondernemers op de markt en Kitty gaat meerdere keren bij de kraamhouders langs om ze van een lekker bakkie te voorzien.

Je kunt in de Vriesestraat 104 van zo’n lekker kopje koffie genieten. Er is ook een klein terrasje voor de zaak. We serveren bij de koffie ook Aziatische hapjes. We hebben al overheerlijke spekkoek, maar we hebben ook vegetarische Aziatische hapjes en heerlijke afhaal maaltijden. Ruud vertelt enthousiast over zijn passie.

Vegetarische hapjes zijn heerlijk en ze passen ook goed bij een kopje koffie. De smaak van de koffie komt bij een vegetarisch hapje vaak wat beter tot zijn recht.

De koffievelden

Ruud importeert zijn koffie dus zelf en ziet nauwkeurig toe op het proces. Van de pluk tot en met het branden van de bonen. Hij was lange tijd eigenaar van een plantage en kent de mensen die zich nog steeds ontfermen over de koffievelden. Je kunt in de Vriesestraat zijn inmiddels vertrouwde koffiesoorten ook kopen voor thuis. Naast Sumatra, Bali, Sulawesi en Luwak, is er ook een nieuwe koffie en dat is de Java. Deze worden verkocht in donker en mild. Zo is er ook de Matcha, gemaakt van de allerbeste groene thee, in diverse soorten.

Koffie- en Workshop Ruimte

De ruimte in de Vriesestraat mag dan wel niet zo groot zijn, Ruud benut het optimaal. Hij geeft ook kleine workshops, zodat je kunt leren hoe je op een goede manier koffie kunt zetten. Dat lijkt niet zo moeilijk, maar met de nodige kennis kun je thuis vaak een veel beter kopje koffie maken. Hetzelfde geldt voor een Matcha Thee Ritueel.


Foto 1 Ruud Hagestein Klik om te vergroten

Indo Koffie Bali
Ruud Hagestein


Professionals in de categorie Horeca & Catering

Catering Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Dans & Beweging Energetisch werk Horeca & Catering Kinderen-Ouders Kinesiologie Kunstzinnige therapie Massage Meditatie Natuurgeneeskunde Professional organizer Psychosociale therapie Therapie (diverse) Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness
Bewust Dordrecht
Bewust Dordrecht

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!