Cliëntenraad Regio Drechtsteden | Dordrecht

CLIËNTENRAAD REGIO DRECHTSTEDEN

Bewust Zijn in wat mogelijk is!

 

WAAR STAAT DE CLIËNTENRAAD VOOR: 

De Stichting Cliëntenraad Regio Drechtsteden (CRD) is een onafhankelijke belangen organisatie die gevraagd en ongevraagd advies geeft aan de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) en de Drechtraad. Wij zijn er voor cliënten die aanspraak maken voor ondersteuning bij het vragen bij de SDD. De CRD bestaat uit Vrijwilligers, een Dagelijks- en een Algemeen Bestuur.

 

WAT KAN DE CLIËNTENRAAD VOOR U BETEKENEN? 

Als Cliëntenraad signaleren en verzamelen wij knelpunten die kunnen ontstaan tussen de cliënt en de Sociale Dienst Drechtsteden(SDD). Deze knelpunten kunnen ontstaan in communicatie, beleid en in de begeleiding van een cliënt door de SDD.

 

WAT DOEN WIJ ALS CLIËNTENRAAD:

Wij signaleren en verzamelen eventuelen knelpunten die kunnen ontstaan in de contacten tussen de Sociale Dienst en de Cliënt. Die kunnen we vervolgens onder andere inbrengen in het periodiek overleg dat we hebben met de Sociale Dienst en de betreffende Wethouder en zo worden de  gesignaleerde punten besproken en meegenomen in het uitvoerende beleid. Als cliëntenraad geven wij gevraagd en ongevraagd advies aan de Sociale Dienst Drechtsteden en de Drechtraad omtrent het minimabeleid in de Drechtsteden. Wij maken gebruik van onze informatie, en inspraakmogelijkheden om de belangen van onze cliënten te bekrachtigen in het beleid van het SDD. Hierin word dan ook een schriftelijk advies aangereikt aan de SDD die regelmatig de maandelijkse Drechtraad bereikt voor een goede uitkomst.

Wij werken graag samen met andere organisaties en wijkcentra en bezoeken geregeld diverse bijeenkomsten en themadagen om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen wat betreft werk en inkomen, als het minimabeleid.

 

Wij houden wekelijks inloopspreekuur op ons kantoor voor de zeven deelgemeenten in de Drechtsteden. Deze deelgemeenten zijn: Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Hendrik Ido Ambacht en Alblasserdam.

 

Tijdens dit spreekuur kunnen wij u als cliënt adviseren en informeren, ook kunnen wij u doorverwijzen naar de juiste organisatie(s). Wilt u een afspraak maken, bel dan even met 078 – 614 08 12 of kom even langs op ons spreekuur op woensdag van 09.30-12.00u, een kopje thee/koffie en een vriendelijk advies staan klaar u (bel eerst even i.v.m. Corona).

 

VRIJWILLIGERS:

Als Vrijwilliger krijg je de kans om veel te leren, niet alleen over inspraak, bestuur en wetgeving, maar bijvoorbeeld ook over vergadertechnieken. Daarnaast kun je cursussen en trainingen volgen om jezelf te ontwikkelen. Verder krijg je een beperkte kilometer- en onkosten vergoeding. Het is handig als je beschikt over enige basiskennis, maar nieuwsgierigheid, interesse, betrokkenheid en affinitiet vinden we belangrijker.

 

Mocht bovenstaande je aanspreken, kom dan vrijblijvend langs, wij verwelkomen nieuwe vrijwilligers van harte!›

Over Cliëntenraad Regio Drechtsteden | Dordrecht

Cliëntenraad Regio Drechtsteden

Bewust Zijn in wat mogelijk is!

Wie zijn wij en wat doen we? Onze corebusiness is het gevraagd en ongevraagd advies geven aan de Sociale Dienst Drechtsteden en de Drechtraad als het gaat om minima beleid. Daartoe verzamelen we eventuele knelpunten die kunnen ontstaan in de contacten tussen de Sociale Dienst en de Cliënt. Die kunnen we vervolgens onder andere inbrengen in het periodiek overleg dat we hebben met de SDD  en de betreffende Wethouder.

Het werk van de CRD is mogelijk dankzij de inzet van een team van 8 betrokken vrijwilligers. Hun achtergrond is zeer gevarieerd, van gepensioneerden tot ervaringsdeskundige. Iedere woensdagochtend komen we bij elkaar. Tussen 9.30 en 12.00 uur kunnen mensen dan ook binnenlopen voor informatie en advies tijdens het inloop spreekuur. Samen maken we ons hard voor een goede, efficiënte en sociaal aanvaardbare werking van de Sociale Dienst.


Cliëntenraad Regio Drechtsteden


Professionals in de categorie Professional organizer

Catering Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Dans & Beweging Energetisch werk Horeca & Catering Kinderen-Ouders Kinesiologie Kunstzinnige therapie Massage Meditatie Natuurgeneeskunde Professional organizer Psychosociale therapie Reiki en magnetiseren Therapie (diverse) Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness
Bewust Dordrecht
Bewust Dordrecht

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!